balk

KJO Pagina,

Informatie voor Kinderen Jongeren en Ouders

balk

't Noorderlichtje is te openen met onderstaande link.

Lichtje nr 4 2016

Gezinsviering met aparte peuter/kleuterviering
In de Mariakerk worden  ongeveer 5 keer per jaar  gezinsvieringen gehouden. De viering wordt door de werkgroep gezinsvieringen voorbereid in overleg met de pastoor, diaken of de lekenvoorganger. De teksten van de lezingen en gebeden zijn aangepast aan het niveau van de kinderen van de basisschool (ongeveer vanaf groep 4) zodat ze de kinderen meer aanspreken. Ook de pastor, diaken of lector  past zich aan en richt zich speciaal tot de jonge kerkgangers. We leggen daarbij de symbolen en rituelen uit die gebruikt worden in de viering.
De muzikale begeleiding wordt gedaan door ons vaste kinderkoor Living Colours. Dit koor zingt leuke eigentijdse liedjes rond het thema van de viering. En vaak wordt er op beeldende wijze iets met het thema gedaan, bv. projectie van de afbeeldingen van de verhalen op een groot scherm, een spel of toneelstuk (Kerst, Pasen)dat door kinderen zelf wordt gespeeld.
Uiteraard zijn jongere kinderen ook welkom, maar voor hen is het nog niet zo gemakkelijk alles goed te begrijpen. Daarom is er tijdens  de Gezinsviering in de kerk een eigen peuter/ kleuterviering voor de allerkleinsten, die aansluit bij het thema van de gezinsviering . Deze peuter/kleuterviering vindt plaats in een eigen ruimte in het parochiecentrum.

Wil jij zingen in kinderkoor Living Colours?
Misschien heb je ze al eens zien optreden in de Mariakerk, met Kerst, Pasen of bij een van de andere gezinsvieringen: Kinderkoor Living Colours. Ze staan op het podium met hun microfoons en zingen coole liedjes met moderne orkestbanden en teksten die écht ergens over gaan, onder leiding van dirigente Annelies Kole. Op hun eigen internetsite kun je zien wie ze zijn, en wat ze doen: www.livingcoloursmuziek.nl

Living Colours is een koor voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Daarna gaan veel kinderen door met zingen in Jongerenkoor aLive! Zij zingen popliedjes met teksten die écht ergens over gaan, en worden begeleid door hun eigen aLive! Jongerenband. Het kinderkoor zingt ongeveer 10 keer per jaar in de Mariakerk en vele andere kerken in en rondom Haarlem, instellingen en verzorgingshuizen. Het jongerenkoor treedt ongeveer drie keer per jaar in jeugddiensten in de Mariakerk en Immanuelkerk.

Het Noorderlichtje staat nu in PDF formaat, mocht uw computer dit niet herkennen dan is er via onderstaande link een veilige download te starten om een gratis versie van ADOBE Reader op uw computer te zetten.

Adobe Reader download (23.1 Mb)

onderbalk